Ruimte voor afscheid - Vervuld van leven, bewogen door stilte

Mijn Boek: Samen verder na verlies van een kind

Dit boek biedt steun aan echtgenoten, geliefden, ouders en hun kinderen. Omgaan met het leed en een nieuwe betekenis vinden voor het leven zijn twee belangrijke thema's. Ook familie, buren, vrienden, kennissen, leerkrachten en hulpverleners krijgen essentiële en praktische informatie om de getroffen ouders te ondersteunen.

Het spreekt niet vanzelf dat geliefden na de dood van hun kind samen verder gaan. Onbegrip, verwijten en langdurige psychische klachten kunnen leiden tot een scheiding. Dit boek verkleint de kans op zo'n extra tragedie.

De Nederlandse psychologe Beate Matznetter is dé deskundige op dit gebied: ze specialiseerde zich in rouwtherapie nadat zij en haar man een kind verloren hadden. Ze weet wat ouderparen meemaken en nodig hebben. Speciaal voor haar boek, gebaseerd op eigen ervaringen en op die van haar cliënten, interviewde ze acht andere stellen. Hoe ingrijpend ook het verlies en hoe verschillend het rouwproces van de partners - meer liefde in de relatie blijkt wel degelijk mogelijk.

'Een mooi project dat u onder handen heeft. Belangrijk ook. Voor uzelf, maar zeker ook voor anderen.' - Mirjam Rotenstreich, auteur en echtgenote van A.F.Th. van der Heijden, die Tonio - Een requiemroman (2011) schreef over hun in 2010 verongelukte zoon.

'Een belangrijk boek voor iedereen die zelf of van dichtbij de dood van een kind heeft meegemaakt.' - Johan Maes: dé autoriteit binnen de opleiding rouwtherapie in Nederland en België.

Uitgeverij Ten Have, verschenen april 2014,

ISBN 9789025903725,

E-boek ISBN 9789025903732,

€ 14,99.